Obecny czas: 04 Wrz 2010 04:14

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Ulubione książki... (niekoniecznie fińskie:) 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

17 Paź 2009 18:26
Post Re: Ulubione książki... (niekoniecznie fińskie:)
Ja na szczescie, jak na razie nie spotkalam zadnego agresywnego i wybuchowego Fina. Slyszalam, ze Finowie, szczegolnie po duzej ilosci alkoholu, bywaja troche nieprzewidywalni. Mozna sie z reszta o tym przekonac czytajac gazety w niedziele rano. Fantazje maja iscie ulanska...

ja tez lubie telewizje bez dubbingu.

22 Paź 2009 09:06
Osobiscie to ja tez nie mialam na szczescie tej "przyjemnosci". Ale bywajac czasem w roznych lokalach ze znajomymi, tudziez spieszac rano do pracy w poblizu stacji kolejowej w Espoo, widzialam do czego zdolny jest podchmielony badz jeszcze nie wytrzezwialy Fin. Zwlaszcza z finka w kieszeni:)

Ulanska fantazja to domena Polakow. Finowie maja co najwyzej swoje sisu :suomi: :)

Awatar użytkownika

22 Paź 2009 21:22
Sisu raczej niewiele ma wspolnego z fantazja..., a niektorzy bohaterowie artykulow, o ktorych pisalam, maja jej az za duzo...

23 Paź 2009 13:01
Przeciez ja to wiem, ze sisu to takie tutejsze pomieszanie twardziela z uparciuchem :rock:

Ale ulanska fantazja to jest cecha Polakow. I nie trzeba do niej alkoholu:) :pirat:

19 Lis 2009 17:52
hej jestem tutaj nowa :] skoro już jestem przy głosie to dodam, że to bardzo fajne forum :D takiego szukałam :yahoo:
moje ulubione książki to przede wszystkim George Orwell "Folwark Zwierzęcy" "rok 1984" no i te przede wszystkim reszta niezła, każda ma coś w sobie. Rzecz jasna nie pogardzę dobrym fantasy - lubię polskie, bardzo Ćwieka "Ciemność płonie" czasem Kossakowskiej i Kańtoch się coś dobrego trafi i innych polskich fantastyków. Czy znajdę tutaj kogoś kto podziela moje zainteresowanie tym tematem? :D

01 Cze 2010 08:50
Uwielbiam książki Sapkowskiego . Nie potrafię wybrać jednego tytułu .

Awatar użytkownika

20 Cze 2010 11:11
"Pieśń Lodu i Ognia" G.R.R. Martina. HBO robi serial, ma wyjśś w przyszłym roku, wykorkuję do tego czasu :)
"Godzina Wilka" Roberta R. McCammona

Polska fantastyka:
"Nocarz", "Renegat", "Nikt" Magdaleny Kozak
"Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza
Sapkowski

Poza tym Tolkien, Pratchett, czyli tak zwane klasyki gatunku :)

Z resztą, tyle książek mam przeczytanych, ze już sama nie ogarniam :]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość